Історія закладу

/Files/images/cveta-1030.gif

Дитсадок №1 «Дзвіночок» - один з найстаріших дошкільних закладів у Лубнах. Він гостинно відкрив свої двері для малечі у 1924 по вул. Гомона, відтоді у ньому не стихав дзвінкий лемент, навіваючи випадковим перехожим спогад про веселкове безтурботне дитинство.

Однак все перервав 1941 рік. Зловісні сірі хмари війни заснували небо над Лубнами.

У своєму щоденнику Москвічова Олена Іванівна згадує: коли в місто ввійшли війська Гітлера, вихователь Тамара Шиян сховалася із дітьми в укритті, куди долинали гарматні звуки пострілів.

По війні Лубни були спалені й розвалені. В 1944 році дитсадок розмістили в напівзруйнованій будівлі. Аби вдихнути в ці похмурі стіни затишок, потрібно було докласти неабияких зусиль. І цю місію заповзято виконали тодішні працівники, навівши лад, закупивши меблі, посуд у необхідній кількості…

«Дорослі дуже люблять цифри», - дорікав Маленький принц з однойменної казки. Справді, дітям важко зрозуміти надто серйозний світ дорослих. І які б негаразди не траплялися, світ дитини не повинна залишати казка. Аби малеча відволікалась, фантазувала працівники садочка взялися самотужки майструвати для них іграшки з підручних матеріалів.

Життя поступово налагоджувалося.

У 1948 році відкрили санаторну групу, при дитсадку запрацювали місячні курси з підготовки завідуючих колгоспних дитсадків.

У 1959-му було збудовано нову двоповерхову будівлю, яка могла прийняти 100 дітей.

А вже за рік дошкільний заклад став ясла-садком №1 із 7-ма групами, і виховували в ньому одночасно до 165 дітей.

Число груп з 1988 року було скорочено до 4.

Стабільну роботу протягом усього часу функціонування закладу забезпечило його керівництво.

З 1924 по 1977 рік колектив очолювала Олена Іванівна Москвічова, на посаді її заступила Ольга Ільченко. А з 1991 року й дотепер закладом керує Ольга Миколаївна Клипаченко.

У 2004 році ясла-садок перейменовано у дошкільний навчальний заклад №1 «Дзвіночок». На даний час наш садочок знаходиться на проспекті Володимирському.14.

Кiлькiсть переглядiв: 1035

Коментарi